Havbundsundersøgelse

Energinet skal etablere et nyt 132kV elkabel fra Glentegård Højspændingsstation (Gentofte Kommune) til Oceankaj Højspændingsstation på Nordhavn (og videre derfra til Amagerværket). Se illustration for omtrentlig placering af forundersøgelser samt efterfølgende kabellægning.

For at sikre den optimale placering af kablet skal man foretage havbundsundersøgelser.
M/S Silja (se link nedenfor) vil derfor sejle langs området fra september til november 2023. M/S Silja benytter udstyr, som skal kunne operere i en vis radius af båden, så udvis gerne hensyn til dette.
Når man går i gang med at lægge selve kablet - forventeligt med opstart medio 2024 – vender vi tilbage med mere information. Projektet kan følges på www.energinet.dk/kbh40, hvor også et mere detaljeret kort kan ses.

Info om surveyskib Sep Nov 2023

NYT 132 KV ELKABEL