Ren Havn

Skovshoved Havn går til kamp mod affaldet

Ren havn flag på flagstænger på nordmolen.

Sammen holder vi havnen ren

Skovshoved Havn er så ny og fin, og derfor skal den også holdes ren og pæn. 

Skovshoved Havn går til kamp mod affaldet. Det skal være slut med servietter, is bægre, kaffekopper, pizzabakker og andet affald, der flyder til lands og til vands. 

Dette sætter Skovshoved Havn og Gentofte Affald og Genbrug fokus på med en Ren Havn – Hver dag Kampagne i uge 22 som optakt til sommermånederne, hvor rigtig mange benytter sig af havnens mange muligheder.   

Derfor kan du i uge 22 se Ren By flag vejre i havnens flagstænger, og affaldsspande og affaldsskure udsmykket med ’Ren By – Hver dag’ logoer. Ser du et stykke skrald, så nap det gerne og send det i skraldespanden med ønske om en Ren Havn – Hver dag.  

Kampagnen afsluttes med en event den 3. juni 2017 kl. 12-15 med aktiviteter for børn og voksne på havnen. 

Kom og oplev Øresundsakvariet dissekere fisk, og se hvad fiskenes maver gemmer på. Hør hvordan man aldersbestemmer fisk, og se hvordan deres organer fungerer. Øresundsakvariet fortæller også om, hvordan plastik og andet affald påvirker de forskellige dyr i havet. Det er samtidig muligt at se skeletter fra diverse havdyr fanget i Øresund.  

Derudover vil der være dåsekast, skraldequiz med lykkehjul og mulighed for at hapse skraldet på havnen, og medarbejdere fra Gentofte Affald og Genbrug vil fortælle om affald i naturen.  

Der skyller rigtig meget affald fra havet op på ydermolen. I ugen op til arrangementet giver havnens medarbejdere derfor stenmolen en sommerrengøring. I denne forbindelse sætter vi en præmie på spil, hvis du kan gætte mængden af ugens indsamlede affald. 

Vi satser på godt vejr og mange gæster.